Haziran 2017 EUROPE FİDES Köln Genel Kurul Toplantısı

Güncel Olaylar

Europe Fides Yaz Genel Kurulu bu yıl 23 ve 24 Haziran'da Almanya'nın Köln kentinde GTK GINSTER THEIS KLEIN & PARTNER mbB'nin ev sahipliği ile gerçekleşti. Toplantı 18 ülkeden 36 üye firmayı temsilen 70'in üzerinde katılımcı ile yapıldı.

Toplantının konusu; Çapraz iş işbirliği, sınır ötesi Katma Değer Vergisi, elektronik hizmetler için Katma Değer Vergisi, çalışanlar ait sözleşmeler hazırlanırken dikkat edilmesi gereken konular, başka ülkelerde çalışanların çalıştığı ülkedeki sosyal güvenlik planlarındaki zorluklar.

GTK'nın Hamburg Ofisi müdürü Hans-Günter Dillenburg, OECD'nin BEPS önerileri ışığında uygulamada sınır ötesi transfer fiyatlandırması ve daimi kuruluş yönetimine ilişkin bir vaka çalışması sunmuştur.

ACT Advisory Services Limited'den Stephen Balzan, KOBİ'lerin sermaye piyasasına erişimini kolaylaştırmak için tasarlanmış yeni bir Borsa platformu olan PROSPECTS hakkında bir sunum yaptı. Platformun kullanımının, Malta şirketleri ile sınırlı olmadığı, yabancı şirketlere de açık olduğu belirtildi.

WSM Partners'den Simon Marsh, İngiliz siyasetindeki son gelişmeler, Genel seçimler ve Brexit müzakerelerinin resmi başlangıcı ve personel değişiklikleri konusunda bilgilendirici bir sunum yaptı.

Asya Üye firmalarımız LE YU Kurumsal Danışmanlık (Singapur ve Şangay), bdp Yönetim Danışmanlığı (Tianjin) Co Ltd, Anil D. Doshi & Co. (Mumbai) ve Macramé Consultants (Yeni Delhi) Avrupa-Asya iş fırsatları hakkında bilgi verdi. Çin'in yeni İpek Yolu Girişimi (One Belt, One Road) ve Çin ve Hindistan'ın 2050 yılına kadar dünyanın en büyük iki ekonomisi olacağını öngören tahminler ile, Avrupalı firmaların bu pazarlarla ilişkiler kurması zorunlu hale gelecektir denildi